Unikátna imitácia mramoru? Benátsky štuk

Martin Krasula Martin Krasula Martin Krasula / Kategória: Maľovanie a stierkovanie bytov

Biele steny vás nebavia a aj napriek možnosti výberu zo širokej palety iných farieb si neviete vybrať to, čo by váš byt alebo podnikateľský priestor urobilo naozaj špecifickým. Vsaďte na netradičnosť. Vyberte si Benátsky štuk. Jedinečnú dekoratívnu omietku určenú pre interiéry.

Benátsky štuk alebo Stucco Veneziano, to je perfektná imitácia mramorového povrchu. Technika, ktorá premení akýkoľvek priestor na prestížny interiér. Zmes tvorí na dreve vypálené vápno a mramorová múčka rôznej zrnitosti. Je bez zápachu a chráni proti plesniam a baktériám.

Praktickosť, nadčasovosť a štýl.

Prečo „benátsky“?

Pretože vytvára jedinečný estetický efekt, ktorý pripomína omietky v starých benátskych palácoch. Táto unikátna štukatérska technika dokáže akémukoľvek interiéru vdýchnuť dojem luxusu. Aj preto sa veľmi často aplikuje v reprezentačných miestnostiach a je čoraz vyhľadávanejším spôsobom zexkluzívnenia domácností a komerčných priestorov.

Vdýchnite tomu luxus

Obývačka alebo kúpeľňa. Kaviareň alebo kaderníctvo. Elegantná štukatérska technika dodá akémukoľvek interiéru jedinečnosť a štýl. Benátsky štuk, to je  dokonalá imitácia mramoru, ktorá  poskytuje hneď niekoľko možností prevedenia. Interiér so svetlými stenami a vysokým leskom alebo čokoládová aula s matným vintage efektom? Chcete túto omietku aplikovať na zložitejšie dekoratívne prvky ako sú stĺpy alebo obruby? Poraďte sa so skutočnými profesionálmi, ktorí prenesú vaše predstavy na steny vášho domova alebo akéhokoľvek priestoru.

benatsky stuk

Benátsky štuk a voda? Žiadny problém. Je umývateľný!

Zacapkaná stena od detí alebo nešťastne vyliaty pohár? Nevadí. Namiesto zbytočnej roboty a ďalších výdajov to jednoducho umyte. Benátsky štuk je interiérové riešenie, ktoré disponuje úžasným benefitom. Je umývateľný!

Plánujete prerábať kúpeľňu? Máte radi antický štýl alebo to chcete pojať moderne? Chladný look a hrany alebo okrúhla vaňa a zemité farby? Prispôsobte svojim predstavám aj steny vašej kúpeľne. Prečo byť radoví s obkladom, keď môžete byť štýloví s jedinečnou omietkou? Navoskovaný Benátsky štuk je vďaka jeho odolnosti voči vode a plesniam perfektným riešením aj pre kúpeľne, sauny a interiéry s bazénmi.

Aplikujte ho na čokoľvek. V akomkoľvek farebnom prevedení

Ďalšou výhodou tejto unikátnej štukatérskej techniky je jeho aplikácia. Benátsky štuk môžete použiť na povrchy ako omietka, betón, PVC, sadrokartón, drevo alebo kov. Decentnejší interiér a jednotná farba alebo viacfarebný variant, či zložitejšie kresby. S benátskou omietkou je možné všetko.

??????????????????????

Benátsky štuk je trvácny a neopakovateľný. Ale ako sa to robí?

Nechajte prácu na odborníkov. Tí nanesú na stenu pomocou špachtle vrstvu tmelu. Aby vznikla reliéfna štruktúra, tmel sa nanesie v rôznych smeroch. Po jeho uschnutí sa prebytočná hmota odstráni jemným brúsením. Na vzniknutú podkladovú vrstvu sa aplikuje v jednom alebo dvoch náteroch vrstva farby. Pred každým náterom musí byť stena dostatočne vyschnutá. Práve technika nanášania vytvorí jedinečný dekoratívny efekt, ktorý je pre Benátsky štuk príznačný. Posledná vrstva sa vybrúsi, vyleští a v prípade vlhkých interiérov navoskuje. Jej povrch sa tak stáva vodeodolným!

Ako je to s cenou?

Cena Benátskeho štuku sa odvíja od zložitosti prvkov a netradičnosti priestoru. Že už ste si byt maľovali neznamená, že ľavou zadnou zvládnete aj štukatérsku techniku. Nechajte to na skutočných odborníkov. Ušetrite sa tak možných komplikácii a zbytočne dlhého procesu. Obráťte sa na nás. Vieme, ako dodať vášmu priestoru jedinečnosť.

Zdroj: lepebydlet.cz, venetianplaster.com.au, novinky.cz

Martin Krasula
Martin Krasula
CEO
lorem ipsun
  • Zdravím koľko stojí cena jednoho metra štvorc. benátskeho štuku? Ďakujem

 
©  ProfiMajster