Kúpeľňa a 4 najväčšie trendy v roku 2015

Martin Krasula Martin Krasula Martin Krasula / Kategória: Rekonštrukcie bytov a jadier

Toto sú štyri zásady, ktoré keď dodržíte, tak budete mať štýlovú kúpeľňu. National Kitchen and Bath Association uskutočnila výskum, na základe ktorého je možné zovšeobecniť niekoľko trendov pre rok 2015. Všetci vieme, že pekné veci nemusia byť zákonite trendy. Toto sú štyri pekné veci, ktorým väčšina dizajnérov povedala svoje „áno“.

1. Zabudnite na vidiecky „cottage“ štýl

Viac ako 400 dizajnérov hovorí o posune k jednoduchosti a „čistote“. Rustikálny štýl a útulnosť sú out? Nie tak úplne. Ale. Posúvame sa k čistým líniám, modernizmu a minimalizmu.

kúpeľňa minimalizmus

vanelibg.com

 

2. Napustite si vaňu

Sprcha alebo vaňa? Jednoznačne vaňa. Až trištvrte respondentov s citom pre dizajn tvrdí, že hitom tohtoročných kúpeľní je vaňa. Tá voľne stojaca. Že máte radšej sprchu? Rok 2015, to je taký malý wellness vo veľkej kúpeľni. Do popredia sa dostáva parná sprcha, presklená zástena, tzv. walk-in showers. Odborníci hovoria – čím väčšia, tým lepšia.

 

palphotos.com

palphotos.com

3. Nožičky, nožičky

Okrúhle umývadlové misy na skrinkách? Už nie. Vyberte si samostatné umývadlo na nožičkách. Pýtate sa kam dáte uteráky, čistiace prostriedky alebo čokoľvek, čo skrývate v  skrinke pod umývadlom? Ak chcete ísť s dobou, nájdite im nové miesto.

pointerior.com

pointerior.com

4. 50 shades of grey

Biela, biela, biela. Najpopulárnejšia voľba pri výbere farby vašej kúpeľne. Na jej trendovosti sa zhodlo 84% dizajnérov. Zdá sa vám to príliš neutrálne? Vsaďte na šedú. Až 70% respondentov hovorí o dominancii bielej a šedej, pričom polovica zdôrazňuje práve nárast obľúbenosti šedých odtieňov. Trojicu trendy farieb pre rok 2015 uzatvára béžová.

ontrus.com

ontrus.com

Áno, áno, áno

Rozhodli ste sa pre elegantný čierny obklad? Nič tým nepokazíte. Práve naopak. Dizajnéri hovoria „áno“ úsporným riešeniam, ako sú sprchy s možnosťou prednastavenia teploty a prúdu vody pre viacerých ľudí súčasne. Vdýchnite svojej kúpeľni čistý vzduch. Nebojte sa oživiť ju skutočnými rastlinkami. Byť „zelený“ je cool. Vaňa v spálni? Prečo nie. Predstava kúpeľne ako uzavretého priestoru upadá do zabudnutia. Kúpeľne sa stávajú čoraz viac otvorenými a ich dizajn sa prispôsobuje riešeniu obývacieho priestoru. Keď už ste si tú kúpeľňu navrhli tak štýlovo, prečo sa na ňu nepozerať rovno z postele?

hgtvhome.sndimg.com

hgtvhome.sndimg.com

My vieme, čo je trendy. Ale dôležité je to, čo sa páči vám. Navrhnite si svoju kúpeľňu, predstavte nám svoj nápad a naši kvalifikovaní odborníci dajú vašim predstavám reálnu podobu.

 

Zdroje: huffingtonpost.com, daltile.com, forbes.com

Martin Krasula
Martin Krasula
CEO
lorem ipsun
  • tak určite….. súhlasím plne s tým že dizajnérsky svet ide celý k minimalizmu a modernizmu. Na druhú stranu by som však spomenul napríklad vaňu Athenu ale aj umývadlo na dosku Athenitu od kúpeľní best . Pokiaľ vychádzajú niektoré prvky kúpeľní z antiky nemusí to byť zákonite nemoderné.

 
©  ProfiMajster